logo CNP

Massage en Natuurgeneeskundige Therapie
Amersfoort

Natuurgeneeswijze

  Aromatherapie  Hotstone massage  Sportmassage  Stoelmassage hartstichting 2005  Kruidengeneeswijze  Cursussen en workshops  NWP RBCZ  Suzan Huijzer
Volg mij via twitter Volg mij via facebookMijn Profile op LinkedIn Home    Contact informatie      Consult informatie      Vragen      Links      Downloads      Wie ben ik

Sport, Ontspanning, Voet, Zwangerschaps, Aroma, Hot-stone, Stoelmassage, etc.

Kruidenleer, Massage, Aromatherapie

Stoelmassage voor bedrijven en particulieren, fysieke preventie

Massage schouders in zit, Aromatherapie massage, Hoofd-gezichtsmassage

Mail adres

Een natuurgeneeskundig consult wordt steeds vaker vergoed door uw verzekeringsmaatschappij. Check up polis vandaag nog!

De natuurgeneeskunde is een geneeskunst die uitgaat van de mens als een geheel. De symptomen worden niet los behandeld maar in zijn geheel samen genomen. Door middel van een uitgebreid vragengesprek wordt er gezocht naar een samenhang tussen alle symptomen die nu aanwezig zijn maar ook die in het verleden aanwezig waren. Vervolgens wordt er een therapeutisch plan opgesteld dat als doel heeft om het natuurlijke genezend vermogen, iets dat ieder individu bezit, te stimuleren om zo de genezing in gang te zetten. Het gegeven advies kan weer gecombineerd worden met een aromatische kruiden reflexzone behandeling. De olie die eventueel gebruikt wordt is dan gericht op de klacht en samengesteld met behulp van essentiŽle kruiden oliŽn oftewel aromatherapie.

Reguliere Geneeswijze

In de praktijk wordt ten aller tijde naar een samenwerking gestreefd tussen de niet alternatieve, reguliere, geneeswijze en de complementaire geneeswijze. Iedere geneeswijze heeft zijn eigen sterke kant. Beide zijn belangrijk voor uw gezondheid.

Kruidengeneeswijze

Centaurium Erythrea van WikipediaDe kruidengeneeswijze is een oeroude geneeskunst die onze grootouders al gebruikten. Van oudsher wordt bijvoorbeeld Centaurium erythraea, oftewel het duizendguldenkruid gebruikt. Het werd vooral gebruikt als koortswerend middel. In de Middeleeuwen legde men de naam uit als centum wat honderd en aurum wat goud betekent. Het kruid zou dus honderd(en) goudstukken waard zijn. In de volksgeneeswijze was het een echt toverkruid. Men geloofde dat wanneer men op St. Jansdag stilletjes het duizendguldenkruid plukte om precies 12 uur Ďs middags en een stukje ervan in zijn beurs stopte, dat er dan altijd geld in zou zijn! Tegenwoordig wordt het kruid door de aanwezigheid van veel bitterstoffen met name gebruikt voor het spijsverteringssysteem en afweersysteem. Kruiden worden in de praktijk voorgeschreven in de vorm van kruidenpreparaten en/of kruidentheeŽn.

Voedingsadviezen

Veel therapieŽn die voorgeschreven worden kunnen (tijdelijk) ondersteund worden met voedingsadviezen. Een goed en gezond eetpatroon is de basis voor een goede gezondheid. Heeft men last van bijvoorbeeld de maag, gewrichten, vermoeidheid, stress o.i.d. dan is een aangepast voedingspatroon gewenst.

Lichaamsbehandeling

Een natuurgeneeskundige therapie wordt vaak ondersteund middels een behandeling op de bank. De technieken die gebruikt worden vinden hun oorsprong:
- voetreflextherapie
- manuele lymfedrainage
- acupressuur
- triggerpoint therapie
- aromabehandeling
- cupping
- bindweefselmassage
- reflexzones op buik, wervelkolom, gezicht, handen etc
- sportmassage
- ontspanningsmassage
- etc
Het klachtenpatroon bepaald of er op de bank behandeld wordt, welke technieken toegepast worden, hoe vaak wordt en hoe lang dit gebeurt.

Aroma behandeling

Aromamassage 2000Een aroma behandeling is tweeledig:

a. de behandeling op de bank.
Deze is holistisch en bestaat uit drukpunten, voetreflexologie, lymfedrainage, speciale verrichtingen en ontspannende grepen. Het is GEEN massage maar echt een behandeling.

b.de keuze van de olie.
In de praktijk worden bijna alle behandelingen ondersteunt met  behulp van essentiŽle oliŽn. Ter plekke wordt bepaald welke oliŽn het beste gebruikt kunnen worden.Aromatherapie is het 'kleine zusje' van de kruidengeneeswijze en behelst het werken met plantenbestanddelen die via hun specifieke inhoudsstoffen en dus hun specifieke werking invloed kunnen uitoefenen op ons lichaam. Door het bijvoorbeeld in een crŤme of massageolie te verwerken kunnen de werkzame bestanddelen door de huid gewerkt worden en via de bloedbaan het hele lichaam bereiken. Het heeft dus zijn werking op de huid zelf, via de bloedbaan op onze organen en via de neus op onze gemoedstoestand. De aromatherapie is een effectieve maar nog veelal onbekende tak van de natuurgeneeswijze.

top

Centaurium Praktijk
Ariaplein 45
3816 EJ Amersfoort
Tel. 0617541526

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 8:30 - 18:00
en maximaal 2 avonden per week van 19:00 - 21:00


-------------------------------
Sitemap Gemaakt door Suzan Huijzer